Appartement Brouwersgracht Amsterdam

Oud pakhuis

 

Het appartement in een oud pakhuis aan de Brouwersgracht in Amsterdam was toe aan een flinke make-over. Het diepe 2-kamerappartement is voorzien van relatief weinig ramen, waardoor natuurlijk daglicht gering is.

 

Een extra (slaap)kamer

 

Ondanks het feit dat er relatief weinig natuurlijk daglicht aanwezig is, was het de wens van de opdrachtgever om een multifunctionele kamer extra te creëren. Om dit te bewerkstelligen diende er slim en creatief met de ruimte omgegaan te worden. De oplossing werd gevonden door een zogenaamd facilitair blok in het midden van het appartement te plaatsen. Dit blok bevat een deel van de keuken, het toilet, een berging, de meterkast en een bescheiden badkamer.

 

Minimale gangruimte

 

Een deel van de open ruimte tussen woonkamer en slaapkamer is met behulp van schuifdeuren af te sluiten. Hiermee ontstaat de gewenste extra kamer, die de mogelijkheid geeft tot privacy of om gasten een nachtje te laten logeren. Wanneer de schuifdeuren open staan, is de lange wand, de verbinding tussen de slaapkamer en de woonkamer, goed zichtbaar. Een ideale plek voor de kunstcollectie van de bewoners.

 

(Foto’s Marijn Interieurs)

Projectgegevens

Interieur

Locatie

Amsterdam

Categorie

Interieur

Partners
Marijn Interieurs
Opdrachtgever

Barbara van Duijn en Matthijs Bruinsma

Periode

2020 - 2021

Werkzaamheden

Interieur

ontwerpers
&
uitwerkers

Ontmoet Chris en Peter

bd architecten