Appartementen en winkels Beuningen

Versterk het centrum
 

Voor het oostelijk deel van het centrum van Beuningen, het zogenoemde Oranjekwartier, heeft ons bureau een stedenbouwkundig masterplan ontwikkeld. Daarin stond de realisatie opgenomen van 196 appartementen en winkels. Een aantal van de bouwblokken hebben we zelf ontwikkeld en bij andere deelplannen vervulden we een supervisorrol.
 

Klassieke vormentaal
 

Het eerste grote bouwblok resulteerde in een pleinwand en vormde een belangrijke hoek naar de centrum-rondweg. Qua architectuur is gekozen voor een rustige, klassieke vormentaal, waarmee het karakter van dit deel van het centrum werd versterkt. Als een moderne knipoog naar historische bouwstijlen, zonder te sterk te historiseren. Ook het materiaalgebruik, details en kleurstellingen zijn klassiek-Nederlands: roodbruin metselwerk, witte kozijnen, zinken details en grijze pannendaken. Matte wit gekeimde gevelvlakken accentueren de hoekpanden en markeren de entree naar de appartementen.
Onder de appartementen is op de begane grond een winkellaag gecreëerd, met daaronder een ondergrondse parkeergarage voor de bewoners.

Projectgegevens

Woningbouw

Locatie

Beuningen

Categorie

Woningbouw

Opdrachtgever

Kalliste Woningbouwontwikkeling

Periode

2011 - 2013

Werkzaamheden

architectuur | uitwerking | advies

ontwerpers
&
uitwerkers

Ontmoet Chris en Peter

bd architecten