Herontwikkeling Emmapassage te Tilburg

Moderne winkelstraat 

 

In Tilburg is de oude overdekte Emmapassage volledig getransformeerd tot een moderne open winkelstraat. Dit plan was onderdeel van een grootschalige herontwikkeling van het kernwinkelgebied van Tilburg.

Wij hebben in samenwerking met onze opdrachtgever NEOO/ Wereldhave de renovatie en uitbreiding van de parkeergarage ontworpen en het ontwerp van de winkel gevels (Valode & Pistre Architects) uitgewerkt voor vergunningaanvraag en uitvoering.

 

Binnenstedelijk

 

Door de binnenstedelijke ligging moest het project aansluiten op diverse naastliggende bebouwing waaronder een bestaand appartementencomplex (de Katterug) en de nieuwbouw woontoren aan de Frederikstraat. Dit heeft gedurende het project veel samenwerking met diverse partijen gevraagd, bijvoorbeeld doordat in de woontoren een toegang tot de parkeergarage is opgenomen en via de parkeergarage loopt dan weer een vluchtroute vanuit de woontoren. Het geheel is onderdeel geweest van een groot complex binnenstedelijk project wat in samenwerking met veel partijen in relatief korte tijd tot een prachtig nieuw centrumgebied van Tilburg heeft geleid!

Projectgegevens

Uitwerking

Locatie

Tilburg

Categorie

Uitwerking

Partners

Valode&Pistre Architects

Zonneveld ingenieurs

Van de Ven/ Van Schijndel

Opdrachtgever

Wereldhave / Neoo

Periode

2017 - 2022

Werkzaamheden

Ontwerp - Uitwerking

ontwerpers
&
uitwerkers

Ontmoet Chris en Peter

bd architecten