Parkeergarage Amsterdam

Open, veilig en vriendelijk
 

De opdracht die we kregen was om van een rommelige parkeergarage in Molenwijk (Amsterdam) een vriendelijke, uitnodigende parkeerfaciliteit te maken, die gebruikers als veilig ervaren. 
 

Glazen gevelconstructie
 

Door het plaatsen van glasgevels is het gesloten gebouw opengebroken en kreeg de constructie meer verbinding met de omgeving. Zicht van buiten naar binnen en van binnen naar buiten vergroot het gevoel van veiligheid. De opvallende glazen gevels geven het gebouw een uniek karakter en nieuwe uitstraling. De glasgevel is veertig centimeter vóór de vloerranden geplaatst en sluit het gebouw dus niet hermetisch af. Deze open gevelconstructie zorgt voor voldoende instroom van frisse lucht, en maakt mechanische ventilatie overbodig; een milieuvriendelijke keuze. De gevel beschermt bovendien de betonconstructie die zo minder last heeft van weersinvloeden. 
 

15 tinten blauw
 

De glaspanelen zijn uitgevoerd in 15 tinten blauw, van licht- tot donkerblauw. ’s Avonds krijgt de parkeergage een andere identiteit, omdat de ledlampen achter de glazen panelen zorgen voor een omgekeerd kleureffect. De glaspanelen met natuurlijke bewassing zijn speciaal voor dit project ontwikkeld. Het duidelijke gekleurde volume van de garage heeft een positief effect op de kwaliteit van de parkachtige omgeving tussen de omliggende flats. 

bd architectuur heeft ruime ervaring met het ontwerpen van parkeergarages. Het zijn gebouwen die functioneel zijn en boeiend om te zien. Ze vormen een prachtige aanvulling op hun omgeving.

Projectgegevens

Specials

Locatie

Amsterdam

Categorie

Specials

Opdrachtgever

de Alliantie Amsterdam

Periode

2010 - 2011

Werkzaamheden

architectuur | uitwerking

ontwerpers
&
uitwerkers

Ontmoet Chris en Peter

bd architecten