Seniorenappartementen Neede

Wonen, zorg en service
 

In het centrum van het Gelderse dorp Neede is een woonzorgservicezone opgezet door corporatie ProWonen, in samenwerking met de gemeente, provincie en diverse zorgorganisaties. De zone bestaat uit vier appartementengebouwen voor senioren, waar een combinatie van wonen en zorg op maat wordt geboden. Ons bureau heeft twee appartementengebouwen ontworpen. Alle gelijkvloerse woningen zijn rolstoelgeschikt en zo ingedeeld dat er een directe relatie is tussen wonen, slapen en de badkamer. 
 

Wonen en ouderencentrum
 

Het bouwblok aan de markt, direct achter het oude raadhuis, bestaat niet alleen uit seniorenappartementen, maar herbergt ook een ouderencentrum. Dit centrum bestaat uit een ouderensoos met restaurant en biedt mogelijkheden voor dagopvang. Voor de bebouwing aan het plein is de architectuur vrij statig en verticaal, zodat deze goed past bij de omliggende bebouwing. In de zijstraat is de gevel lager, met een lichtere, contrasterende kleur metselwerk. Die lichtere kleur sluit goed aan bij historische, gestucte panden. Voor de galerijen zijn, voor het comfort van de bewoners, transparante wind-/regenschermen geplaatst.
 

Seniorenappartementen
 

Voor het exterieur van dit appartementengebouw is gekozen voor metselwerk in een ingetogen warme zandkleurige steen. Dit metselwerk is gecombineerd met gevelwerk van natuurstenen leien. Juist die leien zorgen door hun kleurschakering voor een visueel contrast, bijvoorbeeld bij de entree. De kop van het gebouw is een verdieping hoger dan de rest, en ook afgewerkt met leien. De opbouw vormt een goede ruimtelijke markering van het kruispunt.

Projectgegevens

Woningbouw

Locatie

Neede

Categorie

Woningbouw

Opdrachtgever

Lithos Projectontwikkeling en ProWonen

Periode

2017

Werkzaamheden

architectuur | uitwerking

ontwerpers
&
uitwerkers

Ontmoet Chris en Peter

bd architecten