SJC Noordwijk

Vrijwillig maar niet vrijblijvend

 

Samen met de gemeente Noordwijk heeft voetbalvereniging SJC een gloednieuw, modern en multifunctioneel Sportcomplex gerealiseerd. Chris Hiep was vanaf het prille begin van deze ontwikkeling (2015) nauw betrokken als vrijwilliger in de rol van bestuurslid Nieuwbouw en voorzitter van de bouwcommissie van SJC.

 

Een clubhuis met eigen identiteit

 

Het clubhuis is vormgegeven als een paviljoen op een groene terp. De grote glazen gevels in combinatie met de hogere ligging maken het mogelijk dat vrijwel alle omliggende velden vanuit het clubhuis zichtbaar zijn. Een grote kantine van ruim 400 m2 is het grootste onderdeel van het paviljoen. Voor het interieurontwerp waren de volgende uitgangspunten meegegeven. Multifunctioneel, robuust, uitnodigend met een familiaire uitstraling en een eigen identiteit.

 

Een schat aan mogelijkheden

 

Centraal in de ruimte is een lange bar gepositioneerd. De bar wordt geaccentueerd door robuuste hangverlichting van oude olievaten. Grote verrijdbare kasten maken het mogelijk de grote open ruimte op te delen en door het gebruik van verschillende types meubilair kan er op verschillende manieren gezeten worden (hoog/halfhoog/laag). De kantine is daarmee relatief eenvoudig leeg te halen voor grote evenementen of voor andere gebruikers zoals de lokale fietsvereniging, een kinderdagopvang, de bridgeclub en fanfarekorps Excelsior . Ruimte voor de enorme historie en nostalgie van de club is gevonden in de toepassing van onder andere grote wandvisuals waar oude (en nieuwe) elftalfoto’s en krantenartikelen op te zien zijn.

Projectgegevens

Interieur

Locatie

Noordwijk

Categorie

Architectuur | Interieur

Partners

Satelliet

Grosfeld Bekkers van der Velde Architecte

Bouad

Gemeente Noordwijk

Opdrachtgever

vv SJC

Periode

2015 - 2022

Werkzaamheden

Interieur

ontwerpers
&
uitwerkers

Ontmoet Chris en Peter

bd architecten