Twee woningen Vierhouten

bd architecten realiseerde in opdracht van een particuliere familie twee woningen op een bosperceel in Vierhouten. Op die grond stond het oude buitenverblijf van de familie.

 

Oog voor detail


Wim Visser (oud directeur bd architecten) had samen met de opdrachtgevers een duidelijk beeld 'geschetst' van hoe de woningen moesten worden, zowel wat betreft het exterieur als het interieur. Vanaf het begin is met alle partijen (architect, adviseurs en opdrachtgevers) om de tafel gezeten. Dit om interactief tot het gewenste resultaat te komen. De opdrachtgevers gaven echt ruimte om de woningen in detail uit te werken. De liefde en aandacht voor detail is een typisch kenmerk van bd architecten en is tot in elk hoekje van de woningen zichtbaar.

 

Bijzonder 


De woningen passen perfect in hun omgeving en zijn tegelijkertijd op fronten bijzonder. Opvallend gij elke woning zijn de drie meter brede gang met vide en grote glazen puien waarin de entreepartij is opgenomen. Aan de buitenkant hebben de woningen dezelfde hoofdvorm, maar zijn grotendeels verschillend gematerialiseerd. De interieurs zijn geheel verschillend. Het ene interieur is ruim, strak en modern, het andere meer behouden van opzet.

Projectgegevens

Woningbouw, Particulier

Locatie

Vierhouten

Categorie

Architectuur Interieur

Opdrachtgever

mevr. J.M. Ter Horst en mevr. M.C. Verburg-Ter Horst

Periode

2007

Werkzaamheden

Architectuur Interieur

ontwerpers
&
uitwerkers

Ontmoet Chris en Peter

bd architecten