Woontoren Ede

Verdicht, versterk, verlevendig
 

Ede heeft gekozen voor een enorme verdichting en opwaardering van het centrum. Verdicht, versterk en verlevendig was dan ook de kern van onze opdracht. Stedenbouwkundig vonden wij het wenselijk om voor het eind van de belangrijkste winkelstraat een hoog gebouw te ontwikkelen, als een echte eyecatcher.
 

Herkenbaar baken
 

Ons bureau heeft een woontoren ontwikkeld, met een winkelplint en onderliggende parkeergarage voor de bewoners. Qua vorm sluit de nieuwbouw aan bij het moderne Edese stadshart. De toren is echter groter en hoger dan de omliggende bebouwing, als een herkenbaar baken. Het klassieke donkere metselwerk en de lichte zandkleurige stenen passen bij de Veluwse bouwstijl. Als contrast met de warme uitstraling van de steenachtige materialen en houtkleurige kozijnen zijn er accenten in koel zink aangebracht. Zink is gebruikt voor bijzondere elementen, zoals de uitbouw van het penthouse. 
De appartementen zijn zeer divers. In de toren zijn vrij grote gelijkvloerse woningen gerealiseerd, met twee verheven penthouses. In het horizontale, lagere deel van de bebouwing zijn startersappartementen ondergebracht, met twee uitgekiende indelingsvarianten.

Projectgegevens

Woningbouw

Locatie

Ede

Categorie

Woningbouw

Opdrachtgever

Veluwezoom Didam

Werkzaamheden

architectuur | interieur | uitwerking

ontwerpers
&
uitwerkers

Ontmoet Chris en Peter

bd architecten